Mijn hulphond

Mijn eigen hulphond is Winter, een Zwitserse witte herder, geboren in december 2021. Samen hebben we de opleiding tot psychosociale hulphond gevolgd bij kynologisch instituut vanuit ‘t Hart, zodat hij mij kan helpen met de uitdagingen in mijn leven met autisme. Winter is de opvolger van Golden Retriever Olivier. Hieronder lees je meer over de betekenis van een hulphond in mijn leven.

Winter is altijd bij me en helpt mij om met de vele prikkels van de buitenwereld om te gaan.

Dat doet hij bijvoorbeeld door oogcontact te maken of mijn hand aan te tikken. Zo blijft mijn focus bij hem en zijn dagelijkse dingen minder vermoeiend. Ook geeft hij aan wanneer het tijd is om rust te pakken.
Behalve met de prikkelverwerking helpt Winter mij nog op veel meer vlakken. Hij vormt bijvoorbeeld een buffer tussen mij en andere mensen en stelt me op mijn gemak in vreemde situaties. In een wachtruimte ligt hij op mijn voeten, in de supermarkt staat hij vlak achter me als ik iets uit het schap moet pakken. Thuis komt hij knuffelen als ik verdrietig ben, of legt zijn kop op bed als ik niet kan slapen. Maar we hebben ook veel plezier. Want ook een hulphond moet lekker kunnen ravotten en door het bos rennen.

Marlies & Olivier

Sinds mijn eerste hulphond Olivier er was, heb ik een totaal ander leven. Ik ben zelfstandiger, zelfverzekerder en zit veel beter in mijn vel. Een hulphond kan zeker het verschil maken!

In mijn zoektocht naar handige spullen kwam ik op het idee om zelf een webshop te beginnen speciaal voor hulphonden. De meeste producten worden met de hand gemaakt naar mijn eigen idee, of dat van andere hulphondgebruikers. Het zijn dus unieke spullen, afgestemd op de doelgroep. Snuffel lekker rond en neem gerust contact op als je vragen of suggesties hebt.

Veel winkelplezier!
Marlies Ubbink

Lees ook het artikel uit Me & my Dog over leven met een autismehulphond.