Nieuws

Tijdelijke sluiting: leegverkoop!

Van 1 tot 20 maart ontvang je 10% korting op alles!

Vanaf 20 maart 2024 zal mijnhulphond.nl voor onbepaalde tijd gesloten zijn i.v.m. een grootschalige verbouwing aan ons huis. Ik kan in die periode geen producten leveren.

Per mail ben ik alleen bereikbaar in dringende gevallen. Ik hoop eind 2024 of begin 2025 weer online te gaan met een aangevulde voorraad.

Groetjes, Marlies en hulphond Winter

2024

We wensen iedereen een mooi 2024!

Nieuwe producten

Het assortiment is weer uitgebreid met mooie en praktische handwerkproducten. Een prettige wandellijn, type outdoor is verkrijgbaar in twee lengtes en verschillende kleuren. De tugtouwtjes zijn er nu -naast de standaard variant- ook in een light versie, met een kleinere knoop en een subtiele uitstraling. De tugtouw sleutelhangers zijn nu zelfs mini, om het subtiel te houden. De voorraad wordt doorlopend aangevuld.

Knappe Winter is geslaagd voor de eindtest van het VIP traject voor psychosociale hulphond! Is hij dan nu helemaal klaar als hulphond? Ja en nee. Zijn trainingstraject is afgerond en hij is een gediplomeerd hulphond. Hij kan met goed fatsoen overal mee naartoe en laat zich niet van de wijs brengen door mens, dier, onverwachte geluiden, enz. Maar ondertussen is het een jonge hond van 1,5 jaar die nog volwassen moet worden en zich bepaalde dingen meer eigen moet maken. Het is voor mij een intens traject geweest. Het verlies van Olivier, sneller dan verwacht en precies op het moment dat Winter de puberteit in ging. En tja, die puberteit… Maar al die tijd kon ik, vooral dankzij mijn fijne trainer, wel de potentie van Winter blijven zien met zijn gouden karakter. Het is een heel bijzondere hond. Samen staan we voor een nieuw hoofdstuk <3

Winter update

Hieperdepiep hoera, mijn hulphond Winter is 1 jaar! Hij is volop in ontwikkeling en doet het ontzettend goed. Af en toe kan zijn puberbrein het niet bolwerken, hij is zo bezig met andere honden en geuren. Maar wat doet hij zijn best en wat is het een lieve knuffelkont. Hij kan met alles en iedereen overweg en weet zich steeds beter te beheersen. Af en toe een uitschieter van enthousiasme, hoort erbij en ik kijk wel even de andere kant op totdat hij weer klaar is voor echt contact. Hij kan dan zo kalm en rustig zijn en weet precies wat van hem wordt verwacht. Heerlijk beest, ik kan niet wachten tot hij volwassen is 😉

Mijn Hondentuig PRO

Het prototype is goedgekeurd! Dit prachtige, ergonomische y-tuig met drie verwisselbare tekstlabels wordt binnenkort toegevoegd aan het assortiment van mijnhulphond.nl.

Duurzaam reisbed

Nieuw in het assortiment zijn de reisbedden gemaakt van 100% recycled katoen en Pet flessen. Ze zijn niet alleen lekker zacht voor je hond om op te liggen, maar ook makkelijk op te rollen met klittenband en mee te nemen met de schouderband.

Er is een nieuw merk toegevoegd aan het assortiment: Bookman Urban Visibility. Dit merk streeft naar duurzaamheid en dat zie je terug in de producten. De lampjes zijn oplaadbaar en van hoge kwaliteit. Bij mijnhulphond.nl vind je de Eclipse en de Lightstick, welke heel geschikt zijn voor aan hondenriemen en tuigen.

Dag lieve Olivier

Vandaag hebben we afscheid genomen van mijn eerste hulphond Olivier. Ik ben verdrietig, maar vooral heel dankbaar en trots op wat we samen bereikt hebben. Olivier is negen jaar geworden.

Juli – Nieuwe producten in aantocht

Er zit een aantal nieuwe producten in de testfase. Het beugelbandje krijgt een upgrade met elastiek, de bungee wordt in een nieuw jasje gegoten met een zacht handvat en de mogelijkheid om deze makkelijk aan je rolstoel of heupgordel te bevestigen zonder karabijnhaak. Maar het meest spannend is het nieuwe paradepaardje van mijnhulphond.nl: Mijn hondentuig pro. Dit wordt een Y-tuig met een groot dekje, beugelbevestiging en een verborgen ritsvak voor je pasje of noodmedicatie. De kwaliteit zoals je van ons gewend bent met duurzame materialen en een hoog afwerkingsniveau. Het eerste prototype is al een feit en ik hoop dat we binnenkort de definitieve versie kunnen gaan testen!

Juni – Wintertijd

Hulphond Winter is deze week 6 maanden en dat is te zien. Het verschil tussen deze foto’s met Olivier is nog geen vier maanden!

We zijn weer lekker aan het trainen en de puberbuien aan het opvangen. Maar wat een fijne hond is dit. Hij paradeert overal rond alsof hij nooit anders heeft gedaan. Nergens bang voor, rustig alles in zich opnemend en ook nog eens sociaal sterk. Natuurlijk is het ook nog gewoon een jonge hond, die weleens dingen van de grond eet, niet luistert of de gekke 5 minuten heeft. Gelukkig hebben we goede begeleiding van onze trainster om te zorgen dat we niet in frustraties blijven hangen als het even niet lukt, maar het gewoon rustig begrenzen en het op een ander moment opnieuw proberen. Olivier mag steeds vaker thuis blijven en daar gaat hij aan wennen. Inmiddels lijkt hij het wel fijn te vinden om niet meer van alles te hoeven ondernemen.

Winter en Olivier bij een fjord in Noorwegen

Juni – Weer open

De webshop is weer open. De voorraad is weer bijgevuld, alleen aan de tugtouwtjes wordt nog gewerkt.

Wij hebben een fijne vakantie gehad in het mooie Noorwegen en hebben zin om weer aan de slag te gaan. Winter is nu 5 maanden en inmiddels net zo groot als Olivier. Hij begint wat te puberen, maar blijft een fijne, stabiele hond. Hij zal steeds meer taken van Olivier gaan overnemen.

Mei – Winter in training

Winter in de supermarkt

Puppy Winter is begonnen aan zijn opleiding. Dat is nu vooral opvoeding en socialisatie, net als bij een ‘normale’ pup eigenlijk. Winter doet het erg knap, bekijkt nieuwe situaties vanuit rust en blijft in contact met mij. Hulphond Olivier, die bij ons thuis met pensioen mag, geeft daarbij het goede voorbeeld.

De overstap van Golden Retriever naar Witte herder vinden we tot nu toe erg leuk. Echt een ander soort energie en focus en nog slimmer en sneller in het leren van nieuwe dingen. Dat zal vast nog een nadeel blijken als hij straks gaat puberen 😉

Offline 25/2 – 15/3

Er is een geschikte pup die Olivier mag gaan opvolgen als mijn autismehulphond! Het is een prachtige Zwitserse witte herder en we noemen hem Winter. Van 25 februari tot 15 maart is de webshop offline.

Pup Winter

Puppy

Mijn lieve hulphond Olivier wordt dit jaar 9 en daarom zijn we al een tijdje op zoek naar een geschikte opvolger. Een puppy, die geleidelijk aan de taken van Olivier mag gaan overnemen als ze daar allebei klaar voor zijn. Het is de bedoeling dat Olivier bij ons blijft wonen en van zijn pensioen kan genieten. Kortgeleden zijn er puppy’s geboren bij de fokker die we op het oog hadden. Als daar een geschikt reutje voor ons tussen zit, komt deze binnenkort ons team versterken! Het ras blijft nog even een verrassing.

ZWART

Er is een nieuwe kleur in het assortiment, namelijk de kleur ZWART. Waarom in hoofdletters? Omdat de producten in deze kleur worden uitgevoerd met zwarte haken, ringen en andere fournituren. Totaal zwart dus; stoer en deftig.

Halsband Twist in de kleur ZWART

Mijn Eco-Keuzes

Mijnhulphond.nl houdt van de wereld en maakt daarom bepaalde keuzes om het milieu te ontlasten. Wil je zien welke of heb je zelf groene tips? Kijk dan op deze pagina.

Twist

Misschien heb je ze al gezien, de nieuwe Twist halsbanden en riemen! Ze worden met de hand gemaakt met gebruik van dezelfde stoffen als Mijn Hondentuig. Daardoor is alles perfect op elkaar afgestemd en natuurlijk met de kwaliteit die je van ons gewend bent.

Corona

Mijnhulphond.nl blijft beschikbaar in tijden van corona, ook als er een lockdown geldt. Er wordt extra op de hygiëne gelet bij het inpakken van de bestellingen, zodat je deze thuis onbezorgd kunt openmaken. Door extra drukte bij post- en pakketdiensten kan het zijn dat je pakje langer onderweg is dan normaal.