Nieuws

Wintertijd

Hulphond i.o. Winter is deze week 6 maanden oud en dat is te zien. Het verschil tussen deze twee foto’s samen met hulphond Olivier is nog geen vier maanden!

We zijn weer lekker aan het trainen en de puberbuien aan het opvangen. Maar wat een fijne hond is dit. Hij paradeert overal rond alsof hij nooit anders heeft gedaan. Nergens bang voor, rustig alles in zich opnemend en ook nog eens sociaal sterk. Natuurlijk is het ook nog gewoon een jonge hond, die weleens dingen van de grond eet, niet luistert of de gekke 5 minuten heeft. Gelukkig hebben we goede begeleiding van onze trainster om te zorgen dat we niet in frustraties blijven hangen als het even niet lukt, maar het gewoon rustig begrenzen en het op een ander moment opnieuw proberen. Olivier mag steeds vaker thuis blijven en daar gaat hij aan wennen. Inmiddels lijkt hij het wel fijn te vinden om niet meer van alles te hoeven ondernemen.

Winter en Olivier bij een fjord in Noorwegen

Weer open

De webshop is weer open. De voorraad is weer bijgevuld, alleen aan de tugtouwtjes wordt nog gewerkt.

Wij hebben een fijne vakantie gehad in het mooie Noorwegen en hebben zin om weer aan de slag te gaan. Winter is nu 5 maanden en inmiddels net zo groot als Olivier. Hij begint wat te puberen, maar blijft een fijne, stabiele hond. Hij zal steeds meer taken van Olivier gaan overnemen.

Winter in training

Winter in de supermarkt

Puppy Winter is begonnen aan zijn opleiding. Dat is nu vooral opvoeding en socialisatie, net als bij een ‘normale’ pup eigenlijk. Winter doet het erg knap, bekijkt nieuwe situaties vanuit rust en blijft in contact met mij. Hulphond Olivier, die bij ons thuis met pensioen mag, geeft daarbij het goede voorbeeld.

De overstap van Golden Retriever naar Witte herder vinden we tot nu toe erg leuk. Echt een ander soort energie en focus en nog slimmer en sneller in het leren van nieuwe dingen. Dat zal vast nog een nadeel blijken als hij straks gaat puberen 😉

Offline 25/2 – 15/3

Er is een geschikte pup die Olivier mag gaan opvolgen als mijn autismehulphond! Het is een prachtige Zwitserse witte herder en we noemen hem Winter. Van 25 februari tot 15 maart is de webshop offline.

Pup Winter

Puppy

Mijn lieve hulphond Olivier wordt dit jaar 9 en daarom zijn we al een tijdje op zoek naar een geschikte opvolger. Een puppy, die geleidelijk aan de taken van Olivier mag gaan overnemen als ze daar allebei klaar voor zijn. Het is de bedoeling dat Olivier bij ons blijft wonen en van zijn pensioen kan genieten. Kortgeleden zijn er puppy’s geboren bij de fokker die we op het oog hadden. Als daar een geschikt reutje voor ons tussen zit, komt deze binnenkort ons team versterken! Het ras blijft nog even een verrassing.

ZWART

Er is een nieuwe kleur in het assortiment, namelijk de kleur ZWART. Waarom in hoofdletters? Omdat de producten in deze kleur worden uitgevoerd met zwarte haken, ringen en andere fournituren. Totaal zwart dus; stoer en deftig.

Halsband Twist in de kleur ZWART

Mijn Eco-Keuzes

Mijnhulphond.nl houdt van de wereld en maakt daarom bepaalde keuzes om het milieu te ontlasten. Wil je zien welke of heb je zelf groene tips? Kijk dan op deze pagina.

Twist

Misschien heb je ze al gezien, de nieuwe Twist halsbanden en riemen! Ze worden met de hand gemaakt met gebruik van dezelfde stoffen als Mijn Hondentuig. Daardoor is alles perfect op elkaar afgestemd en natuurlijk met de kwaliteit die je van ons gewend bent.

Corona

Mijnhulphond.nl blijft beschikbaar in tijden van corona, ook als er een lockdown geldt. Er wordt extra op de hygiëne gelet bij het inpakken van de bestellingen, zodat je deze thuis onbezorgd kunt openmaken. Door extra drukte bij post- en pakketdiensten kan het zijn dat je pakje langer onderweg is dan normaal.